martes, 23 abril, 2024

Millorar el jardí: invertir en qualitat de vida

Els esdeveniments viscuts en l´últim any i mig han propiciat molts canvis en la vida diària de les persones, això és evident; però també en allò que passa a  ser prioritari o en aquelles coses que ens fan gaudir més i sense les que ara pensem que no podríem viure. L´aire lliure n´és una d´elles. No tothom pot disposar d´un jardí propi, i menys aquells que viuen en una ciutat. Però si en tenim la possibilitat, avui el podem considerar un luxe per adelitar-se en el nostre temps lliure, amb la família o, fins i tot, gràcies al teletreball, mentre dediquem temps a les nostres tasques professionals. Avui os volem fer algunes recomanacions per poder gaudir-ne al màxim.    

És recomanable veure una inversió en el jardí com un tot, més enllà d´anar-hi afegint petits detalls (que evidentment també aporten molt). Si volem dissenyar un jardí nou, convé fer-nos algunes preguntes: per exemple, quina àrea (o àrees) volem destinar a les plates o arbres; hem de tindre en compte que requeriran més cures i més aigua. També quines plantes hi posarem, quines atencions requereixen, si son per tot l´any, si haurem de collir els fruits que cauen, etc.. El paviment és un punt important en el que no sempre pensem: potser no volem que tot sigui gespa; una combinació de verd amb un paviment imprès, que te molta varietat de colors i formes pot ser una gran solució; a més, podem posar llums de terra, que donen meravellosa estètica. El mobiliari de jardí és un capítol a part, i no ens referim només a taules i cadires; també trobem barres de bar, pèrgoles, gronxadors, etc.. 

Millorar el jardí: invertir en qualitat de vida

Tenir algunes construccions en el jardí és una bona opció si tenim espai suficient i les circumstàncies ho permeten. Pot tractar-se d´una caseta per mantenir eines o com a espai per les nostres aficions, pot ser un perfecte refugi per la canalla, que destinaria als seus jocs i al contacte amb la natura, o una casa per els convidats, entre altres usos. A aquest respecte, tenim diverses possibilitats, com les de obra, tot i que son més pesades i la seva construcció es demora més en el temps; les d´alumini i vidre, més lleugeres; o les de fusta, que aporten més encant i estan en consonància amb la seva ubicació natural. D´aquestes últimes en tenim una varietat important en matèria de grandària, preus, acabats interiors i exteriors, etc… A webs com la de Pineca.es em podem veure una bona mostra; d´altre banda, el termini de construcció és força ràpid, podent ser qüestió de setmanes.   

A més de crear, s´ha de mantindre

El manteniment del jardí és una aspecte que no podem oblidar. Potser no es la tasca més agraïda del mon, tot i que molta gent reporta que li relaxa. En primer lloc, hem de fer una petita revisió de tot allò que necessitarà un manteniment. No és el mateix la gespa, que planificarem de forma visual, perquè ha crescut molt, que la maquinaria de la piscina, que té unes actuacions delimitades en el temps i de les que depèn el seu bon funcionament. Algunes tasques de manteniment les haurem de donar a especialistes, d´altres les podem fer nosaltres si ens veiem amb prous coneixements i les eines adequades. Entre els elements a planificar tenim la jardineria (plantes que requereixen de transplantament o poda), els arbres, el mobiliari (per exemple, donar vernís al mobiliari de exterior), les instal·lacions (cablejat, quadres, il·luminació, maquinaria), o elements de les construccions (cobertes, portes d´accés…). Aquestes accions ens podem estalviar posteriors despeses més grans.      

Día Mundial de Seguridad y Salud en el Trabajo
Advertisement
Noticias Relacionadas

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí